Thaise pompoensoep met kokosmelk
Ingrediënten:
- 4 kopjes bouillon
- 1 ¾ kopje kokosmelk
- 1 eetlepel kokosmelk
- 1 rode Spaanse peper
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 2 blikken (850g) pompoenpuree
- Optioneel: koriander
De Thaise pompoensoep met kokosmelk krijgt een exotisch tintje door het gebruik van kokos, rode curry pasta en de rode Spaanse peper. Het is een lekker gerecht dat naar eigen voorkeur met kippen- of groentebouillon wordt bereid. Voor extra smaak kun je specerijen toevoegen of de soep garneren met koriander.
Bereiding Thaise pompoensoep met kokosmelk:
De bereiding van de pompoensoep met kokosmelk is eenvoudig en kan veel tijd schelen als je een diner met meerdere gangen voorbereid. Het recept is geschikt voor 4 porties.
Bak de rode curry pasta in een grote pan op middelhoog vuur. De pasta zal na een minuut gaan geuren, wat het teken is om de bouillon en de pompoenpuree toe te voegen. Roer goed door elkaar en begin ondertussen met het fijn snijden van de Spaanse peper. Laat het zo’n 3 minuten koken tot de pompoensoep begint te borrelen.
Voeg de kokosmelk toe en laat het gedurende 3 minuten koken. Roer nogmaals goed door elkaar en schep de pompoensoep met kokosmelk in kommen. Garneer met een scheutje van de gereserveerde kokosmelk en bestrooi de rode Spaanse peper. Eventueel nog garneren met wat korianderblaadjes.
Recept door: Pompoensoep recept