Pompoensoep recept

De lekkerste Pompoensoep recepten

Pompoensoep met Feta

Pompoensoep met Feta

Ingrediënten:

  • 1 grote pompoen
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 gr Feta
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 cm verse gember
  • 1 steranijs
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • een paar takjes munt

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Pompoensoep met Feta: Het lijkt een beetje op de pompoensoep met geitenkaas. Geitenkaas word gemaakt van geitenmelk en fetakaas word gemaakt van schapenmelk. Vandaar dat je ook wel een klein verschil proeft. Het is allebei erg lekker en de mint maken het echt af. Het is een echte smaak sensatie als je een blokje feta in je mond hebt,


Bereiding Pompoensoep met Feta:

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Snijd de uien in vieren. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Was de pompoen en snijd hem in grote stukken. Verwijder de zaden, pitten en zaadlijsten. Hak in blokjes. Doe dan de pompoen met de ui, knoflook en de olijfolie in een ovenschaal en bestrooi dit met peper en zout. Rooster dit ongeveer 20 minuten in de oven. Maak de bouillon klaar.

Gebruik een droge (dus geen olie toevoegen), hete koekenpan en verhit hierin de specerijen. Zodra ze goed te ruiken zijn haal je ze uit de pan en maal je ze fijn met een vijzel of een keukenmachine.

Haal na 20 minuten de pompoen uit de oven en voeg toe aan de bouillon. Voeg hierbij ook de specerijen, de gember en het azijn aan toe en laat ongeveer 10 minuten koken. Haal de pan dan van het vuur en pureer met een staafijzer. Voeg tijdens het pureren de crème fraîche toe. Schep de soep in kommen en garneer met blokjes feta, blaadjes munt en verse zwarte peper.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: