Pompoensoep met koriander
Ingrediënten:
- 3 of 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel verse gember
- 1 eetlepel kokos- of olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel koriander
- ½ theelepel komijn
- ¼ theelepel kruidnagel
- 3 ½ kopje bouillon
- ½ kopje kokosmelk
- Snufje cayennepeper
- Snufje zout
- 200g Griekse yoghurt
- Peterselie of koriander
- Pompoenpitten
- 2 blikken (850g) pompoenpuree
Pompoensoep met koriander wordt door heerlijke kruiden op smaak gebracht. Niet alleen koriander maar ook kerriepoeder, komijn en kruidnagel. Het recept voor deze pompoensoep komt uit India en zal gasten versteld doen staan. De maaltijd wordt gegarneerd met wat Griekse yoghurt, geroosterde pompoenpitten en peterselie. Je mag zelf kiezen of je groente- of kippenbouillon gebruikt.
Bereiding Pompoensoep met koriander:
Pompoensoep met koriander is niet zo moeilijk om te bereiden en kan binnen een relatief korte tijd worden klaargemaakt. Het recept is geschikt voor 5 tot 6 personen.
Hak de ui, teentjes knoflook en verse gember fijn. Verhit ondertussen op middelhoog vuur de eetlepel kokos- of olijfolie in een grote soeppan. Bak de uien tot een zijde bruin kleurt en begin dan pas te roeren zodat de andere zijde ook kan kleuren. Voeg de knoflook en gember toe en bak gedurende 1 – 2 minuten tot de knoflook gaat geuren.
Op smaak brengen met de kerriepoeder, koriander, komijn en kruidnagel. Blijf gedurende één minuut continue roeren en voeg dat de kopjes bouillon, kokosmelk en pompoenpuree toe. Breng de pompoensoep met koriander aan de kook en zet daarna het vuur af.
Gebruik een staafmixer om de soep tot een gladde massa te mengen. Laat de massa vervolgens nog even koken op middelhoog vuur. In kommen overgieten en de pompoensoep koriander garneren met een klodder Griekse yoghurt, een snufje peterselie / koriander en een eetlepel pompoenpitten. Overigens zou je deze eerst enkele minuten in de oven kunnen roosteren.
Recept door: Pompoensoep recept