Pompoensoep recept

De lekkerste Pompoensoep recepten

Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 jalapeño peper
  • 800g pompoenpuree
  • 1 blik (400g) witte bonen
  • 8 kopjes groentebouillon
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ½ eetlepel gemalen komijn
  • 1 ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.4 sterren - gebaseerd op 5 reviews

Ingrediënten voor: Topping

  • ½ kopje pompoenpitten
  • 1 kopje Franse gebakken uien
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje zout

De pittige pompoensoep is een perfect voorgerecht of kan met wat salade zeker als een complete maaltijd dienen. In de meeste pompoensoep recepten wordt room gebruikt maar deze variant wordt op smaak gebracht door oregano, komijn en honing. Daarnaast worden er witte bonen, teentjes knoflook en een jalapeño peper gebruikt. De soep is vegetarisch en glutenvrij.


Bereiding Pittige pompoensoep:

Het klaarmaken van de pittige pompoensoep is niet moeilijk maar vraagt wel voldoende tijd. De instructies bestaan namelijk uit een redelijk aantal stappen. Het recept is geschikt voor 6 personen.

Pel de uien en teentjes knoflook en verwijder de zaden van de jalapeño peper. Hak de ingrediënten fijn en laat ondertussen het blik witte bonen uitlekken. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote sauspan. Voeg de ui, teentjes knoflook en jalapeño peper toe. Gedurende 3 – 5 minuten bakken tot het zacht wordt en dan de komijn, oregano en zout erdoor roeren.

Bak nog eens 2 minuten en giet dan de bouillon, pompoenpuree en de bonen erbij. Laat het 20 minuten, zonder deksel, sudderen. Roer de azijn en honing erdoor en laat het nog 3 tot 5 minuten staan. Pureer de pittige pompoensoep met behulp van een staafmixer tot een gladde massa.

Ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoenpitten en Frans gebakken uitjes op over de bakplaat. Bestrooi met een snufje zout en cayennepeper. Laat enkele minuten bakken en garneer dan de pittige pompoensoep.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: