Pompoensoep met spekjes
Ingrediënten:
- 1 flinke pompoen
- 2 aardappels
- 2 el tomatenpuree
- 1 ui
- 250 gram spekjes
- 2 rode pepertjes
- 1 laurierblad
- 3 blokjes kippenbouillon
- 1,5 liter water
- olie
Pompoensoep met spekjes: Lekkere pompoensoep met harde spekjes erin. Dit geeft een heerlijke smaak. Het ziet er ook leuk uit als je de spekjes bovenop de soep ziet liggen.
Bereiding Pompoensoep met spekjes:
Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de pompoen eerst doormidden met een groot mes. Verwijder de zaden en de draden binnenin de pompoen. Schil de pompoen en snijd hem in grove blokken. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadjes. Maak de bouillon klaar.
Doe een beetje olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook zachtjes aan. Voeg dan de in blokjes gesneden pompoen en aardappel toe. Laat dit 5 minuten meebakken. Na 5 minuten voeg je hier de bouillon aan toe. Ook de laurier en rode pepertjes komen hierbij. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Bak intussen de spekjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de pan met de pompoen van het vuur en haal het laurierblad en de gehalveerde pepers uit de pan. Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe. Pureer alles met een staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer de soep met spekjes.
Recept door: Pompoensoep recept