Pompoensoep met kokosmelk
Ingrediënten:
- Flinke pompoen
- 2 kruimige aardsppels
- 5 cm gemberwortel
- 1 flinke ui
- 1 kleine rode of groene peper
- 1 stengel citroengras
- 600 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 zakje/bakje groene currypasta
- 2 el olijfolie
Pompoensoep met kokosmelk: De kokosmelk geeft een frisse maar romige smaak. Hele lekkere combinatie met pompoen. Serveer er een stokbroodje bij en klaar ben je!
Bereiding Pompoensoep met kokosmelk:
Snijd de aardappel in blokjes, rasp de gember, snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en de zaden. Hak hem in grove stukken. Maak de bouillon klaar.
Doe een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de peper. Voeg dan de blokjes aardappel, de geraspte gember en de stengel citroengras toe. Voeg de stukken pompoen toe en laat even meebakken. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15-20 minuten koken. Haal dan de pan van het vuur en verwijder het citroengras. Pureer de soep met een staafmixer.
Zet de pan terug op het vuur. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en verwarm de soep. Laat het niet koken want dan kan de kokosmelk gaan schiften. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Recept door: Pompoensoep recept