Pompoensoep met kerrie
Ingrediënten:
- 1 kleine ui
- 1 kopje melk
- 3 ½ kopje bouillon
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels boter of olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- ½ theelepel zout
- Snufje peper
- 2 blikken (850g) pompoenpuree
- Optioneel: slagroom of peterselie
Deze pompoensoep met kerrie is redelijk basic en bevat weinig toegevoegde ingrediënten. In de soep zijn bijvoorbeeld pompoenpuree, bouillon naar keuze en melk te vinden. De kerriepoeder zorgt natuurlijk voor extra smaak maar ahornsiroop maakt het nog lekkerder. Als garnering zou je eventueel slagroom of peterselie kunnen gebruiken.
Bereiding Pompoensoep met kerrie:
Pompoensoep met kerrie is niet zo moeilijk om te bereiden en is in tegenstelling tot andere varianten snel klaar. Het recept is geschikt voor 4 personen.
Hak de ui fijn terwijl je een beetje olijfolie of boter laat verhitten in een grote pan. Bak de ui al roerend gedurende 8 minuten tot deze zacht wordt. Voeg kerriepoeder, pompoenpuree, bouillon, melk en de siroop toe. Breng het op smaak met het zout en een snufje peper naar voorkeur.
Breng de pompoensoep met kerrie aan de kook. Zet het vuur lager, laat 10 minuten sudderen terwijl je de soep regelmatig klopt. Beetje laten afkoelen en serveren. Garneer eventueel met een toefje room of peterselie.
Recept door: Pompoensoep recept