Pompoensoep recept

De lekkerste Pompoensoep recepten

Pompoensoep van Jamie Oliver

Pompoensoep van Jamie Oliver

Ingrediënten:

  • 800 ml bouillon
  • 150ml koffieroom
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje korianderzaad
  • Snufje zout & peper
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 4 takjes rozemarijn
  • Scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 appels
  • 1 of 2 rode Spaanse pepers
  • Flespompoen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Jamie Oliver is een wereldberoemd kok en heeft veel recepten bedacht die gebundeld zijn in een van zijn uitgebrachte kookboeken. Zo kwam de kook ook met de pompoensoep Jamie Oliver. Een heerlijk voorgerecht dat met een flespompoen van 1 kilogram wordt bereid. Voor extra smaak worden er handappels, rode Spaanse pepers en geroosterde pompoenpitten gebruikt. Je kunt zelf kiezen of je kippen- of groentebouillon neemt.


Bereiding Pompoensoep van Jamie Oliver:

De bereiding van de pompoensoep van Jamie Oliver neemt iets meer tijd in beslag omdat er niet met kant-en-klare pompoenpuree wordt gewerkt. In totaal ben je een uur en een kwartier kwijt met het klaarmaken van de maaltijd die geschikt is voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden en begin met de voorbereiding. Hak de ui, de teentjes knoflook en de verse rozemarijn fijn. Snijd de pompoen in de breedte doormidden en schraap de pitten eruit. Het vruchtvlees is belangrijk voor de pompoensoep Jamie Oliver en daarom moet je dit in blokjes van 2 centimeter snijden. Verplaats de blokjes naar een grote braadslede.

Verwijder het klokhuis van de appels, schil ze en snijd ze in kwarten. Doe de appelparten samen met de ui bij de blokjes pompoen in de braadslede. Halveer dan de pepers en verwijder de zaadjes. Samen met de knoflook in de braadslede doen. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en peper.

Voeg eventueel ook alvast een mespuntje korianderzaad en fijngehakte rozemarijn toe. De ingrediënten goed door elkaar roeren en dan gedurende 45 minuten in de oven zetten. Controleer of alles gaar en goudbruin is geworden. Hussel de pompoenpitten met peper en zout, olijfolie en een snufje cayennepeper door elkaar.

Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten in de hete oven. Gebruik een blender om de groenten fijn te krijgen en voeg ook wat knoflook en de bouillon toe. Giet de inhoud van de blender in een grote pan en maak de rest van de groenten fijn. Meng een groot deel van de koffieroom erdoor en breng op een laag vuur aan de kook.

Bekijk of de pompoensoep Jamie Oliver de juiste dikte heeft en maak deze eventueel dunner met wat extra bouillon. Het voorgerecht verdelen over de kommen en garneren met een scheutje room en een paar geroosterde pompoenpitten.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: